Om Kokkeforeningen Danmark
Om Kokkeforeningen Danmark

Historie om KF Danmark

Den 9. april 1926 stiftedes KF Danmark af en håndfuld Køkkenchefer fra København.
Igennem tiderne har foreningen og dens medlemmer deltaget i konkurrencer verden over og har hjemført megen hæder til Foreningen og Danmark.

Foreningen har arrangeret udstillinger, konkurrencer og meget mere.
Foreningen har helt naturligt sit ståsted og virke i hele Danamrk.

I 1988 blev foreningen landsdækkende og opdelt i fire regioner:
Region København/Sjælland, Fyn, Jylland og Nordjylland.

I 2001 havde Foreningen 75 års jubilæum.

Formål:

  • At arbejde målrettet for medlemmernes faglige relationer til vor branche.
  • At arbejde aktivt og målrettet for KF Danmark samlede virke, såvel indad til som udad til, så et optimalt kendskab til foreningen opnås.
  • At samle branchens udøvere i en stærk forening, der står respekt om.

Medlemskab af Nordisk Køkkenchef Federation og WACS

I 1939 var nogle af vore medlemmer, med et godt fremsyn, med på banen igen, hvor man i samarbejde med Sverige, Norge, Island, og Finland skabte Nordisk Køkkenchefs Federation.

Vort medlemskab af Nordisk Køkkenchef Federation er i dag vigtigere end nogensinde, hvor Europa er blevet mindre.
Igennem det Nordiske samarbejde kan vi trække på fælles viden og ressourcer. Og vi kan være med til at præge udviklingen på Nordisk plan i et bredt samarbejde med kollegaer inden for branchen, både Europæisk og globalt.
Dette medlemskab af Nordisk Køkkenchef Federation har ligeledes gjort det muligt for et medlemskab af WACS.

Verdensorganisationen for Køkkenchefer, som giver os mulighed for at deltage i Kokkekonkurrencer verden over, ikke mindst " kokkeolympiaden" hvor alle deltagere skal være medlem af WACS.
Disse medlemskaber giver foreningen og vore medlemmer mulighed for at opdatere viden omkring gastronomi

Uddannelse/Udvikling

Foreningen søger indflydelse på uddannelse af fagets folk, på udvikling og bevarelse af Dansk og Nordisk madkultur samt udveksling af fagfolk i Norden og Globalt.
På regionsplan arrangeres gastronomiske aktiviteter og andre interessante temaer.
Samarbejde og udvikling, med faget leverandører.
Det er foreningens mål at skabe og forbedre dialog mellem samarbejdspartnere inden for levnedsmiddelbranchen, for herigennem at være med i udvikling og markedsføring af nye produkter samt anvendelses muligheder.

Udveksling af elever blandt medlemslandene

KF Danmark stræber efter at fremme samarbejdet mellem Hotel/ Restaurant/Catering igennem udveksling af kokke og elever, indenfor branchen i Danmark, Norden og Globalt. 

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System